Sencha thee, 100% natuurlijk

€6,25 Incl. btw
Levertijd: Maximaal 3 werkdagen

De Sencha thee van Heerlijk waar! is een klassieke groene thee. Licht van kleur en fris van smaak. Inhoud: 100 g 100% natuurlijke losse thee, geleverd in een handig hersluitbaar zakje.

Maak het je gemakkelijk en bestel ook de ongebleekte en biologisch afbreekbare theefilters. 
 

Groene Thee

Groene thee wordt anders verwerkt dan zwarte thee. Direct na het plukken en verflensen (drogen) wordt groene thee namelijk verhit. Groene thee is dus niet gefermenteerd en behoudt daarom zijn groene kleur. De smaak van groene thee doet een beetje denken aan fris gras.

Groene Sencha thee

De oogstperiode van groene Sencha thee is voornamelijk in het voorjaar. In de winter houden de theeplanten hun waardevolle voedingsmiddelen vast. De eerste groene blaadjes in het voorjaar zijn daarom een explosie van smaak. Dit maakt de Sencha thee een van de meest smaakvolle groene theesoorten. 

 

Hoe zet je Sencha thee?

De ideale kleur van Sencha thee is een groen gouden kleur. Afhankelijk van de temperatuur van het water waarmee je de groene Sencha thee zet, zal de smaak variëren. Zet je deze groene thee met kokend water dan al de smaak indringender of zelfs bitter zijn. Gebruik je water van ongeveer 85 graden, dan smaakt deze groene thee heerlijk fris en grasachtige. Wat vind jij het lekkerst? 

 Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »