100% natuurlijke Earl Grey thee

€6,25 Incl. btw
Levertijd: Maximaal 3 werkdagen

De bekende kruidige zwarte Earl Grey thee met een lichte citrussmaak, maar dan maar dan nog lekkerder en 100% natuurlijk.  Inhoud: 100 g 100% natuurlijke losse thee. Geleverd in een handig hersluitbaar zakje.

Maak het je gemakkelijk en bestel ook de ongebleekte en biologisch biologisch afbreekbare theefilters. 

Earl Grey thee


Deze zwarte thee is genoemd naar de Britse graaf Charles Grey. Aan Earl Grey thee wordt olie uit de schil van onrijpe biologische bergamot toegevoegd. Bergamot is een zeldzame citrusachtige vrucht die de Earl Grey thee zijn karakteristieke smaak en geur meegeeft.


De kwaliteit van Earl Grey thee 


De kwaliteit van thee, en dus ook van Earl Grey thee, is afhankelijk van klimatologische omstandigheden. Op grote hoogte groeit de theestruik trager en zijn de oogsten kleiner. Hoe hoger de theestruik groeit, hoe beter de kwaliteit van de Earl Grey thee.

 

Hoe zet je Earl Grey thee?


Spoel eerst de theepot om met heet water van circa 90 graden om de pot voor te verwarmen. Giet dan heet water in de voorverwarmde pot en doe de Earl Grey thee er in, los of in een theefilter. Voor een lekker krachtige Eral Grey is ongeveer drie minuten trekken voldoende. Als de Earl Grey thee dan 5 minuten trekt, loop je het risico dat de thee bitter wordt.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »