100% natuurlijke groene jasmijn thee

€6,25 Incl. btw
Levertijd: Maximaal 3 werkdagen

Biologische jasmijn thee uit China.


Heerlijk van smaak met een kleine ondertoon van sinasappelen. Inhoud: 100 g biologische losse thee. Geleverd in een hersluitbaar zakje.
Maak het je gemakkelijk en bestel ook de ongebleekte en biologisch afbreekbare theefilters.

Jasmijn thee is een groene thee uit China


Jasmijn thee is een groene thee en groene thee wordt anders verwerkt dan zwarte thee. Direct na het plukken en verflensen (drogen) wordt groene thee namelijk verhit. Jasmijn thee is dus niet gefermenteerd en behoudt daarom zijn groene kleur. De smaak van Jasmijn thee is daarom iets frisser dan de smaak van zwarte thee. 

Hoe zet je groene Jasmijn thee?

De ideale kleur van Jasmijn thee is een bleke gouden kleur. Jasmijn thee wordt krijgt dus niet de bruine kleur die zwarte thee krijgt. Voor een hele pot thee heb je maar drie theelepeltjes Jasmijn thee nodig, of 1 vol maatschepje. Afhankelijk van de temperatuur van het water waarmee je deze groene Jasmijn thee zet, zal de smaak variëren. Zet je deze groene thee met kokend water dan zal de smaak indringender of zelfs bitter zijn. Gebruik je water van ongeveer 85 graden, dan smaakt deze groene thee heerlijk fris en wordt de smaak nooit bitter, zelfs niet na lang trekken.  

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »