De lekkerste koffiebonen bestel je bij koffiewinkel.nl

Welkom op ons blog!

  • Geplaatst op
  • Door Barend Boot
  • 0
Welkom op ons blog!

Koffie bonen het beste bewaren?

Wij raden aan dat je een weekvoorraad koffie in de originele verpakking in een luchtdichte bus op een koele plek bewaard. Rol het pakje dicht tot aan de koffie, zodat er geen lucht meer boven zit. Was een bewaarbus of voorraadpot regelmatig uit om oude geuren te verwijderen. Zorg dat de koffie niet in aanraking komt met andere voedingsmiddelen want ze neemt onmiddellijk geurtjes op.

En als ik mijn koffie langer wil bewaren of meerdere pakjes koffie koop?

Wil je koffie voor langere tijd bewaren, doe dit dan in de vriezer. Bewaar koffie verpakt in kleine hoeveelheden, zodat je alleen pakt wat je nodig heeft en de rest goed ingepakt kan blijven. Behandel jouw koffie zoals je ook met jouw andere verse voedingsmiddelen omgaat. Vries koffie nadat ze ontdooid is niet opnieuw in.


Hoe houd ik koffie langer vers?
Bewaar jouw vers gemalen koffie of jouw verse koffiebonen in een luchtdicht afgesloten bus in de koelkast of op een koele, donkere plaats. Bedenk: een koele plek zorgt ervoor dat koffie minder snel oud wordt maar zeker niet dat ze onbeperkt houdbaar is. In de vriezer kun je de koffie, zoals gezegd, nog wat langer vers houden. Maar voor optimale versheid blijft het beste advies om regelmatig een vers pakje in de winkel te gaan halen. Meng nooit oude restjes koffie met verse, want de oude koffie zal de smaak van de verse zeker negatief beïnvloeden.

Is het een goed idee om koffie thuis te malen?
Een uitstekend idee! Als je koffie maalt wordt de natuurlijke beschermmantel van de bonen afgebroken en komen heerlijke aroma’s vrij. Maar zoals gezegd vervliegen daarmee geur en smaak ook heel snel. Maal daarom de koffie altijd vlak voor het zetten en alleen de hoeveelheid die je nodig heeft.

Hoe bewaar ik gezette koffie het beste?
Als je vers gezette filterkoffie wilt bewaren, doe dit dan liever in een voorverwarmde, luchtdicht afgesloten thermosfles. Zeker niet laten staan op een warmhoudplaatje in verband met de zuren die vrijkomen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* We zullen jouw e-mailadres niet publiceren.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »